PDA

View Full Version : Over-Extrusion of filament while printing?



luellacooke
07-10-2021, 11:10 AM
Hello, I just got my substitution hot end today and have introduced it and begun printing. I've gone through the pre-flight test and Z-Axis alignment. All great. I aligned the extruder, discovered it was under-expelling only a tad, so changed the means per mm appropriately.


Notwithstanding, I have an issue. At the point when I start a print, and the spout preheats, I end up with overabundance fiber snaking out. At the point when it goes to track down the 9 adjustment focuses I frequently get the "Debris on nozzle" blunder and need to reset and clean it. This happens more often than not right now. In the event that I raise the Z-pivot up and just hit 'Preheat', I get an unending line of fiber overflowing out. While looking for the solution, I have already covered the following guides:

https://www.simplify3d.com/support/print-quality-troubleshooting/inconsistent-extrusion/
https://content.instructables.com/ORIG/F0Q/5PYL/JMV0TH4G/F0Q5PYLJMV0TH4G.pdf
https://www.printerwire.com/common-3d-printing-problems/
https://s3-us-west-2.amazonaws.com/osticketbucket/Anet/Print-Quality-Troubleshooting-Guide-Anet.pdf


But the issue stand still in front of me. Any ideas? Is my temp excessively high? Could my extruder be excessively free?

ashlywyatt
08-17-2021, 05:07 AM
Hello, I just got my substitution hot end today and have introduced it and begun printing. I've gone through the pre-flight test and Z-Axis alignment. All great. I aligned the extruder, discovered it was under-expelling only a tad, so changed the means per mm appropriately.

Notwithstanding, I have an issue. At the point when I start a print, and the spout preheats, I end up with overabundance fiber snaking out. At the point when it goes to track down the 9 adjustment focuses I frequently get the "Debris on nozzle" blunder and need to reset and clean it. This happens more often than not right now. In the event that I raise the Z-pivot up and just hit 'Preheat', I get an unending line of fiber overflowing out. While looking for the solution, I have already covered the following guides:


But the issue stand still in front of me. Any ideas? Is my temp excessively high? Could my extruder be excessively free?
Well I' m here for the same.. someone can help?